COMENTARIOS ROGER CASAL, GANADOR H-SENIOR

"El terreny escollit per a l’ocasió potser no ha estat el més idoni per aquesta disciplina de l’orientació. Ja que el terreny, tot i ser molt espectacular (serra madrilenya: boscos blancs de pi roig esguitats per tot arreu d’afloraments granítics i amb desnivells de moderats a forts), no tenia una gran xarxa de camins i per tant l’escala utilitzada fou l’1:25000 el primer dia.

La major part dels camins del mapa eren pistes forestals de bona ciclabilitat i només hi havia 2 trialeres que van fer les delícies d’alguns encara que més d’un va renegar d’aquestes.

Pel que fa als traçats, aquests van estar al nivell del mapa-terreny, justets. El diumenge l’score va donar més joc, però res de l’altre món.

El mapa estava bé. Els camins i la seva ciclabilitat es llegien molt bé, llàstima que les cases i murs estaven dibuixats amb una gris molt tènue i al no distingir-los despistaven molt.

No sé quin va ser el motiu, però la fallada de moltes estacions d’sportident van fer anar de bòlid tan als corredors com als organitzadors el segon dia.

L’encert dels organitzadors de fer la sortida i l’arribada al mateix poble va ajudar molt a crear més ambient d’orientació.

Crec que la participació va ser molt bona, lluny d’arribar a les masses que s’agrupen a les de a peu, però potser gràcies a això amb un ambient molt bo i molt casolà."

Mapa Roger 2º dia (en verde ida y vuelta por el mismo camino)

TRADUCCIÓN AL CASTELLANO

"Es posible que el terreno elegido para la ocasión no ha sido el más ideneo para esta disciplina de la orientación. Ya que el terreno, aún siendo muy espectacular (sierra madrileña:bosques blancos de pino rojo por todas llenos de afloramientos graníticos y con desniveles de moderados a fuertes), no tenia una gran red de caminos y por lo tanto la escala utilizada fue 1:25000 el primer dia.

La mayor parte de los caminos del mapa eran pistas forestales de buena ciclabilidad y solo habian 2 trialeras que hicieron las delicias de algunos, aunque mas de uno renegó.

El tema de los trazados, estos estuvieron al nivel del mapa-terreno, justitos. El domingo el score dio un poco más de juevo, pero nada del otro mundo

El mapa estaba bien. Los caminos y la ciclabilidad se leian muy bien, lástima que las casa y los muros estaban dibujados con un gris muy ténue y al no distinguirlos despistaban mucho.

No se cual fue el motivo, pero el fallo de muchas estaciones de Sport Ident hizo ir de cabeza tanto a los corredores como a los organizadores el segundo dia.

El acierdo de los organizadores de hacer la salida y la llegada en el mismo pueblo ayudó mucho a crear mas ambiente de orientación. Creo que la participación fue muy buena, lejos de llegar a las masas que se juntan en la orientación a pie, pero puede ser que gracias a esto existiera un ambiente muy bueno..."

ATRAS